Weetjes van het Nemo's Hof

 

Zoals je al hebt vernomen komt niet iedereen in aanmerking voor een odh-pup, daar ik met de grootste zorg fok. De pups krijgen bij ons alle liefde, zorg en aandacht die ze nodig hebben, hetgeen ik van de toekomstige eigenaars ook verwacht.

 

Er is een ingerichte kraamkamer voorzien, waar moeder samen met haar pups de eerste weken rustig kunnen doorbrengen. Daarna mogen de pups, als het weer het toe laat, een deel van de dag buiten doorbrengen. Daar kunnen ze beschikken over allerlei speelmateriaal, zoals: een tunnel, waterbad, flessenrek, een zandberg, een stuk plastieken grondzeil, zodat ze een andere ondergrond kunnen aanvoelen onder hun pootjes dan alleen het vertrouwde gras . Wel zal ik er op toezien dat de pups de nodige rustpauzes nemen.

 

Vanaf de 3de week vinden er bezoeken plaats. Afspraken kunnen telefonisch of per mail gemaakt worden.

 

Tussen de 5de à 6de week kunnen de kopers, in samenspraak met mij hun pupje kiezen, dat qua karakter het best bij hen past.

 

Wanneer de pups ongeveer 7 weken zijn, wordt er met de nieuwe eigenaars een uitstap gepland naar een winkelcentrum in de buurt, zodat de pups nieuwe indrukken kunnen opdoen.

 

De eerste 8 weken worden de pups gesocialiseerd met de andere honden, kinderen en volwassenen. Ze worden gewend gemaakt aan allerlei geluiden zoals: stofzuiger, grasmaaier, zaagmachines enz...  

                                                                                                                

Tussen de 7 de en 8 ste week mogen de pups naar hun nieuwe baasjes.

 

Bij afgifte zijn de pups meerdere malen ontwormd, ingeënt, gechipt en onderzocht door de dierenarts.

 

Het afstammingsbewijs van de VH e.V. - vereniging ontvang je later.

 

Een goede raad: voed je ODH-pup op met veel liefde, maar wees consequent. Zo zal het voor jullie een genot zijn om een Oudduitse Herder in huis te hebben.

 

Wanneer u uw pup komt halen, krijgt u nog een flyer mee met handige tips om de overgang van ons naar u soepel te laten verlopen.

 

 
Kaart
Opbellen
E-mail